Portugal

Zuid - van Faro naar Lissabon (2019)

Reisverslag Portugal - 2019

Zuid - van Faro naar Lissabon

/reisverslagen/europa/portugal-zuid-van-faro-naar-lissabon/reisverslag/26-27-april-2019/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Mina de Sao Domingos, Alentejo landschap, Evora

Vrijdag 26 april

“La Casa de Pneu” blijkt de plek waar ze ons kunnen  helpen. Een ervaren kracht (of wel oude man) plakt binnen het half uur onze band voor 10 euro. We vinden het niet de moeite om een bon te vragen voor de verzekering.

We rijden naar Mina de Sao Domingos. Dit valt wat tegen. De tocht heen en terug is wel mooi. We stoppen bij mooie veldjes met bloemen.

Na een korte lunchstop in Mertola rijden we door richting het noorden, waar we de route 11 “Pulo do Lobo” rijden (Crossbill Guide). Dit is een prachtige route door glooiend landschap met bloemenvelden en mooi gevormde kurkeiken. Aan het einde maken we een korte wandeling naar de watervallen van “Pulo do Lobo”. Het is inmiddels warm en zonnig geworden.

Aan het einde van de middag rijden we naar Evora. Ook daar vinden we weer voor relatief weinig geld een heel sjiek onderkomen voor de nacht. Onze tactiek (aan het einde van de dag kijken waar we ongeveer willen overnachten en dan op trivago kijken of er een hotel is met een last-minute aanbieding) werkt hier goed.

Het hotel ligt aan de rand van het oude centrum. We kunnen lopend het centrum in en vinden een leuk restaurantje, gerund door een paar enthousiaste jonge mannen die erg hun best doen om het ons naar de zin te maken. We krijgen ook nog wat toeristische tips mee voor morgen.

Zaterdag 27 april

We slapen nu wel in een erg sjiek hotel met dito ontbijtbuffet. Wat een jolijt en goed begin van de dag. Er loopt een oud aquaduct door de stad. Deze nemen we als richtsnoer voor onze stadswandeling en we gaan via kleine steegjes weer terug. We komen langs Palacio Cadaval en mooie pleinen.

Na de lunch verlaten we de stad en rijden we richting Lissabon en Sintra. Op de snelweg begint de auto kuren te krijgen. Het is een hybride auto, maar nu lijkt het overschakelen van benzine op elektrisch niet meer goed te werken. Met veel rode en knipperende lichtjes tot gevolg.

In de middag maken we nog een korte wandeling in een natuurgebiedje, waar veel orchideeën staan op een helling. Het is er enorm zonnig en warm, maar we (vooral ook Wouter) vermaken ons een tijd met het fotograferen van de orchideeën.

Het lukt gelukkig nog wel om met de auto bij onze overnachtingsplek in de buurt van Sintra te komen. Maar als we begin van de avond op weg zijn naar een restaurant geeft de motor even helemaal de geest. Paniek!
Gelukkig start hij even daarna weer en kunnen we verder. We eten in een klein volledig betegeld restaurantje wat vroeger een slagerij was. Er staat veel vlees op het menu. Buiten is het koud en de deuren en ramen zijn gesloten. Binnen is het mistig van de vleesdampen van het steengrillen, de specialiteit van het restaurant.