Pebbles en Earl Grey

Onze Britse kortharen

Onze Brits Korthaar poes en kater

Ruim 18 jaar lang hebben wij de kater "Bas" en poes "Lotje" gehad, en hebben daar altijd heel veel plezier aan en mee beleefd.
Nadat we Bas al in 2007 van ouderdom hebben moeten laten inslapen, was vóór de zomer van 2011 ook voor Lotje het einde gekomen. En het werd ineens stil in huis.

We wisten dus al snel dat we twee nieuwe poezen/katers wilden hebben. We waren al wat aan het rondkijken gegaan, o.a. op een kattententoonstelling, en waren zo bij de Brits Korthaar uitgekomen.

Brits Korthaar

Velen zullen de Brits Korthaar kennen van de Whiskas reclame. Die mooie zilver-grijze poes op verpakkingen enzo is dus een Brits Korthaar.
Ook wij vonden dat een prachtige poes, maar de belangrijkste reden om voor dit ras te kiezen was het karakter van het ras. Zo lazen we dat ze sociaal en vriendelijk zijn, slim, rustig maar ook tot op latere leeftijd speels, en dat ze zich zeer makkelijk aanpassen aan veranderingen. En dat ze bovendien ook nog echte knuffelberen zijn.

Intussen kunnen we het daar alleen maar mee eens zijn: onze poes Pebbles had binnen een kwartier nadat ze voor het eerst bij ons in huis was al de hele woonkamer ontdekt. En ook de krab-klimpaal werd meteen in gebruik genomen. Vanaf het begin hebben ze hier samen heerlijk liggen slapen in de ronde mand.

Spelen met een touwtje is helemaal het einde. Maar ze vindt het ook heerlijk om lekker op schoot te komen liggen slapen, en is (nog) niet bang voor bezoek!
Ook Earl Grey is een gezellige kater, die het heerlijk vindt om geaaid te worden, ook lekker op zijn buik. Was hij eerst totaal niet bang voor bezoek, tegenwoordig kijkt hij liever even de kat uit de boom.

Pebbles (Silver Calluna Cleopatra) - Black Silver Spotted Tabby poes

Pebbles is de eerste Brits Korthaar die bij ons is komen wonen.
Eigenlijk gingen we in augustus 2011 naar Cattery Silver Calluna om twee katertjes uit een pasgeboren nestje uit te zoeken. Maar daar bleek dat Pebbles (van 17 juni 2011) ook nog steeds geen nieuw huis gevonden had, terwijl ze wel erg lief en speels was. Toen Carin haar oppakte was ze ook totaal niet bang, maar ging gewoon lekker in de armen liggen. We zijn dus toch voor haar charmes gevallen, en besloten om toch een poes, Pebbles, in huis te nemen.

Op zaterdag 17 september 2011 konden we Pebbles ophalen bij Cattery Silver Calluna. Zonder problemen ging ze mee in het reismandje, en sindsdien woont ze bij ons, alsof het nooit anders geweest is.
De eerste paar weken waren touwtjes haar favoriete speelgoed. Lekker door de hele kamer er achteraan rennen, en achter het touwtje aan de krabpaal omhoog was ook helemaal top.
En ook liet ze al snel zien een volleerd dribbelaar te zijn met een balletje.

Nu na vier weken zijn het vooral krakende, stevige stukjes plastic die alle aandacht trekken. Ook daarmee dribbelt ze de hele kamer rond, en ze kunnen uiteraard ook prima onder de kast worden geslagen... Zodat wij het weer met een stok eronder vandaan moeten vissen. Net als de speelmuizen, die verdwijnen ook in rap tempo onder de kast.
Kortom, ze houdt zich en ons prima bezig, het is weer een gezellige drukte in huis :-)

Nu Earl Gery er is, is Pebbles duidelijk wat iets minder aanhankelijk geworden, en speelt ze vooral veel met Earl Grey. Het op schoot liggen van de eerste tijd is er nauwelijks meer bij helaas.
Maar ze is duidelijk wel heel lief voor Early Grey, regelmatig wast ze zijn kop en oren als hij weer eens in het mandje erbij komt liggen :-)

Als je de foto-gallerij van Pebbles wilt zien, klik hier!

 

Earl Grey (Silver Calluna Earl Grey) - Black Silver Blotched Tabby kater

Earl Grey is onze tweede Brits korthaar, een kater. En deze is blotched, dus met een soort zwart marmer-patroon. Zo kunnen we hem makkelijk herkennen naast Pebbles, want die heeft kleine zwarte vlekken en strepen.
Earl Grey mogen we in november op gaan halen, zodat Pebbles er vanaf dan ook weer een speelkameraadje bij heeft. Jammer genoeg duurt dit dus nog een paar weken...

Intussen is het alweer half december, en kunnen we al niet meer voorstellen dat Earl Grey er niet zou zijn.
Madelon heeft Earl Grey zelf bij ons gebracht. Samen met nog een zusje en broertje (die naar Nieuwegein zouden gaan) werd al direct onze woonkamer verkend. Pebbles had het er even moeite mee, al die drukte met ineens 3 van die actieve kleine kittens in huis. Maar al snel werd er gezellig gespeeld met een plastic propje.
Ook na het vertrek van de andere 2 moest Pebbles wel even laten merken wie er baas in huis was, maar al na de tweede dag werd er gezellig gezamenlijk gespeeld en lagen ze ook al snel samen in het mandje te slapen. Dat past net...

Earl Grey is na een paar maanden al een prachtige stevig katertje, echt veel steviger gebouwd dan Pebbles. Maar wel met een prachtige tekening, en nog heerlijk zacht.
Hij vindt het -gelukkig- ook heerlijk om geaaid te worden, dan begint hij direct te spinnen.
Vaak loopt hij -met zijn staart omhoog en een beetje draaiend met zijn kont- aandacht te vragen, als een "Prince Charming", totdat hij de gewenste aaitjes krijgt.
Overigens kan hij ook tijdens het spelen enorm lopen spinnen, heel bijzonder!

Voor de foto-gallerij van Earl Grey klik je op deze link!

 

Januari 2016

Intussen zijn Pebbles en Earl-Grey alweer ruim 4 jaar bij ons. Nog steeds genieten we iedere dag weer van het gezelschap van beide, en het is leuk om te zien dat ze nog steeds de beste maatjes zijn.
Regelmatig (vooral zomers) rollen-bollen ze samen over ons grasveld, waarbij de één de ander probeert te besluipen en bespringen. Soms ziet en klinkt het best heftig zoals ze elkaar aanvallen, maar ze gaan nooit te ver en vinden het nog steeds allebei leuk (anders zouden ze het toch niet doen?!).

Early-Grey is, zoals verwacht met een kater, de grootste knuffelkont. Iedere dag komt hij gezellig op de bank erbij liggen, en wil hij veel (en op zijn buik) geaaid worden :-)
Ook is hij de grootste snoeper, van die kattensnoepjes kan hij geen genoeg krijgen, en hij weet ook precies in welke keukenlade ze liggen.

Pebbles is als poes duidelijk iets afstandelijker, maar vindt het ook op zijn tijd heerlijk om geaaid te worden. De kattenmandjes zijn daarbij favoriet.
Net als overigens het voeteneind van Carin's bed, waar ze iedere nacht komt slapen.

 

December 2017

Nog steeds gaat het prima met Pebbles en Earl Grey.
Nu in de winter ligt Pebbles hele dagen heerlijk op de keukenvloer, omdat die door de  vloerverwarming heerlijk warm is. Daarbij wisselt ze regelmatig tussen de speciaal voor haar neergelegde kerstsok, de handdoek die eigenlijk bedoeld was voor vieze schoenen, en de kale vloer.
Earl Grey vind het nog steeds heerlijk om op de bank erbij te komen liggen, om lekker geaaid te worden en dan een tukkie te doen.

Jammer genoeg begint Earl Grey wel vrij zwaar te worden. Nog even en hij zal toch op dieet moeten. Dat hebben we al eens eerder geprobeerd, maar daar werd hij (en dus ook wij) zwaar chagrijnig van.

 

Maart 2020

Intussen zijn we sinds de laatste update al weer bijna 2 1/2 jaar verder, de tijd vliegt!
En eigenlijk is er niet zo veel veranderd met Pebbles en Earl Grey: Pebbles ligt nog steeds graag te slapen op een handdoekje op de keukenvloer. En Earl Grey vind het nog heerlijk om op de bank erbij te komen liggen om geaaid te worden.
Gelukkig is Earl Grey ook niet zo heel veel zwaarder geworden, dus hij hoeft (nog) niet op dieet. Gelukkig maar, want naast slapen en geaaid worden is eten toch wel zijn grote passie :-)

Verder merken we wel dat ze al wat ouder worden. Het spelen wordt duidelijk veel minder, al willen ze allebei op zijn tijd nog wel achter een balletje aan rennen door de kamer.
En het spelletje met het balletje in een soort gesloten rails vind Earl Grey ook nog steeds wel leuk.
Dit heeft Carin al vrij snel eens gekocht, en na 8 jaar heeft het nog steeds een aantrekkingskracht voor hem! Wellicht ook omdat je de rails in verschillende vormen aan elkaar kan leggen, zodat het er af en toe weer anders uit ziet en de bal weer anders heen en weer rolt.

November 2020

De vorige update was net vóórdat heel Nederland in de intelligente lock-dow ging vanwege Corona. Wij hadden toen in ieder geval nooit gedacht dat we daarna alleen nog maar thuis zouden werken en op (korte) vakantie in eigen land zouden gaan.
Pebbles en met name Earl Grey vinden het echter wel prima zo. Gezellig, de hele dag de baasjes thuis. 's Morgens lekker knuffelen op de bank, tijdens de lunch een lekker snoepje en weer een aai op onze bank, en 's avonds nog maar weer eens een knuffel-sessie.

Maar ook hebben ze genoten van het mooie weer buiten tijdens de zomer. Lekker ravotten met z'n tweeën op het gras, uitpuffen toen het 35 graden was in de schaduw en een tukkie doen op onze stoelen.