Spanje

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust (2023)

Reisverslag Spanje - 2023

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust

/reisverslagen/europa/spanje-oostelijk-andalusie-en-rio-tinto-en-drone-fotografie-zuidkust/reisverslag/30-april-2-mei-2023/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Granada, Villanueva de la Concepción en El Torcal

Zondag 30 april

Route: Granada – Villanueva de la Concepción
Overnachting (30 april – 1 mei): B&B / casa rurales “Finca Amorosa” bij Villanueva de la Concepción met Belgische eigenaren.

We ontbijten met American Pancakes in een cafétje richting het centrum. Daarna nemen we een tram naar ‘boven’, naar het Alhambra. We hebben ruim een week van te voren geprobeerd kaarten te reserveren om het paleis in te mogen. Dat was al te laat. Daarom kunnen we alleen de openbaar toegankelijke pleinen zien om het Alhambra. Het is ons wederom niet gegund om binnen een kijkje te nemen. We wandelen rond het Alhambra en cirkelen dan door de stad weer terug naar het hotel om de tassen op te halen.

 

 

Na de lunch verlaten we de stad en rijden richting El Torcal waar we een hele goede B&B/casa rurales gevonden hebben van een Belgisch stel. Je kunt doorgeven als je wilt mee-eten. Dat is een absolute aanrader; hij is chef-kok geweest bij goede Spaanse restaurants en kookt heerlijk. Er zijn veel verschillende huisdieren (waaronder een mini-paardje die voor de nodige opschudding zorgt), een zonnig terras met lekkere stoelen en een zwembad.

De omgeving rond de B&B wordt wel Andalucisch Toscane genoemd en dat is terecht.
Dat zien we ’s avonds na het diner: door de laagstaande zon wordt het landschap om ons heen prachtig belicht. We kunnen het niet laten, en gaan snel met onze fotocamera’s een klein stukje lopen en fotograferen.

 

 

 

Maandag 1 mei

Route: Villanueva de la Concepción – El Torcal
Overnachting (1 -2 mei): B&B / casa rurales “Finca Amorosa” bij Villanueva de la Concepción

We gaan naar Paraje Natural Torcal de Antequera, oftewel El Torcal. Een bijzonder gebergte van grijze pannenkoek-rotsen en grillige grijze rotsen, dat oprijst uit de Toscaanse heuvels. 
We maken twee rondwandelingen en zien veel Spaanse steenbokken (leuk!) en bijzonder mooie rotsformaties en ammonieten in de rotsen, grote en kleine.

 

 

Dinsdag 2 mei

Route (Carin): Malaga – vliegtuig – Amsterdam - Zeist
Overnachting (Carin): eigen bed

Mijn laatste dag. We rijden via een toeristische route naar het vliegveld van Malaga. Onderweg zien we weer prachtige Toscaans aandoende landschappen.

 

 

We willen de dag nog opleuken met een bezoek aan de botanische tuin van Malaga, maar deze blijkt gesloten te zijn als we er aankomen.
Een ander kort uitstapje is moeilijk te vinden. De botanische tuin van de universiteit blijkt kaal en klein en daar zijn we zo uitgekeken. Daarom nog een kort bezoek aan de kust, ijsje eten en dan naar het vliegveld. 

 

 

Route (Wouter): Malaga – Higuera de la Sierra 
Overnachting (Wouter): La Morada de Higuera, klein appartementje

Wouter reist, na het afzetten van Carin op het vliegveld, door naar het westelijk deel van Spanje, om daar bij de Rio Tinto de bijzondere kleuren van de rivier te gaan fotograferen.