Spanje

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust (2023)

Reisverslag Spanje - 2023

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust

/reisverslagen/europa/spanje-oostelijk-andalusie-en-rio-tinto-en-drone-fotografie-zuidkust/reisverslag/20-23-april-2023/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Heenreis - Route langs Malaga - Calabahia - Almeria - Cabo de Gata - Nijar - Desierto de Tabernas - Tabernas

Donderdag 20 april

Route: Amsterdam, Schiphol – Malaga – Calabahia
Overnachting (20-21 april): Hotel Moon Dreams, Calabahia

Heenreis van Amsterdam naar Malaga.
Het ophalen van de huurauto had nog wel wat voeten in aarde. De verhuurder zat niet op het vliegveld, en het was ons niet helemaal duidelijk of er een transfer zou zijn naar het kantoortje buiten het vliegveld.

Aangezien we niemand zagen en het volgens Google Maps maar zo'n 10 minuten lopen zou zijn, besloten we te gaan lopen. Maar ja, een vliegveld-omgeving is niet gebouwd voor voetgangers. Dus via allerlei omwegen en drukke brede wegen overstekend kwamen we na een klein half uur eindelijk waar we moesten zijn.

Daarna zijn we meteen naar Calabahia gereden, waar we het eerste hotel hadden geboekt.

 

 

 

Vrijdag 21 april

Route: Calabahia - Almería
Overnachting (21-22 april): Hotel la Perla, Almería

We vullen de dag met route 4 uit de Crossbill Guide ”The salt pans and dunes of Punta Entinas-Sabinar”. Dit is deels met de auto en een wandelroute bij San Augustin (ten westen van Almería) . De route leidt ons door een natuurgebied langs de kust met lage duinen, kleine meertjes en zoutpannen.
Het is zonnig en warm.

Eind van de middag, begin van de avond gaan we nog naar de Alcazaba de Almería, een prachtig (gerestaureerd) fort boven op een heuvel aan de rand van de stad. Het is niet zo erg warm mee en lekker rustig op dit tijdstip!

 

 

Zaterdag 22 april

Route: Almería – Cabo da Gata – Nijar
Overnachting (22-23 april): Hostal Asensio, Nijar [goedkoop, zeer eenvoudig, zonder ontbijt]

Vandaag is route 1 uit Crossbill Guide “Cabo de Gata” de basis voor het dagprogramma. Het is weer een gecombineerde auto- en wandelroute. We starten met een wandeling om het bezoekerscentrum (en komen bijna te laat om nog met de auto de poort uit te komen; het bezoekerscentrum sluit tijdens de lunch en de parkeerplaats ook).

Dan volgt een stuk met de auto langs/door Cabo da Gata en tot een mooie rotskust met vuurtoren.
Het is wederom zonnig en warm, de wind houdt het aangenaam.

 

 

Zondag 23 april

Route: Nijar – Desierto de Tabernas - Tabernas
Overnachting (23-24 april): Fort Bravo, Tabernas [houten cabins op het terrein van de filmset, ontbijt in de saloon]

In de ochtend maken we een wandeling in Desierto de Tabernas, 3 km. We doen niet de hele route omdat het heel warm is en we nog naar de filmstudio willen.
Filmstudio Fort Bravo is een filmset voor Western films (Texas, Hollywood). We verkennen het stoffige stadje en zien twee shows: in de saloon en op Mainstreet (12.00 uur, 14.30 uur en 17.30 uur).