Spanje

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust (2023)

Reisverslag Spanje - 2023

Oostelijk Andalusië - Rio Tinto - drone zuidkust

/reisverslagen/europa/spanje-oostelijk-andalusie-en-rio-tinto-en-drone-fotografie-zuidkust/reisverslag/24-26-april-2023/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Omgeving Desierto de Tabernas, Guadix, Rodalquilar

Maandag 24 april

Route: Desierto de Tabernas – Tabernas – Lucainena de las Torres
Overnachting (24-25 april): B&B Cortijo 4 Elementos, Lucainena de las Torres

Wouter staat vroeg op, om bij zonsopkomst in Fort Bravo te gaan fotograferen. Dat is natuurlijk het grote pluspunt om hier in een blokhut in Fort Bravo te overnachten. Het is dan ook nog compleet verlaten, dus je kan foto's maken zonder dat andere toeristen erop komen te staan.


Vervolgens starten we starten met ontbijt in de saloon van Fort Bravo.
Er wordt zowaar een film opgenomen bij de tipi’s, zien we als we vertrekken. We blijven even staan kijken en fotograferen.

 

Daarna maken we in de ochtend de wandeling ‘Lawrence of Arabia’ in Desierto de Tabernas, met een rondje extra (6,5 km). We starten vanaf de P bij Mini Hollywood Oasis. Het is heel mooi hier; net Amerika. 
We lunchen rond 15 uur in Tabernas. 
Het is heel warm, heet zeg maar, zonder een zuchtje wind.

 

 

Dinsdag 25 april

Route: Lucainena de las Torres – Garrucha – Sorbas - Mojacar Playa – Mojacar – Carboneras - Agua Amargas
Overnachting (25-26 april): Hotel Senderos, Agua Amarga [heel mooi boutique hotel, met zwembad, goed ontbijt]

We ontbijten buiten op het terras en maken een korte wandeling door een droge rivierbedding bij Los Molinos del Rio Agua. Het is heet, er is geen wind en we starten de wandeling niet op het juiste punt. Na een kort rondje houden we het voor gezien.

We rijden door naar de kust waar gelukkig weer een windje staat, drinken koffie in Mojacar Playa, wandelen door het oude centrum van Mojacar, lunchen aan het strand van Mojacar Playa en rijden dan langs een mooie kustweg naar Agua Amarga. We eindigen de dag met een boekje bij het zwembad van het hotel.

 

 

Woensdag 26 april

Route: Agua Amarga – Rodalquilar - San José – Almería - Guadix
Overnachting (26-27 april): Hotel Palacio de Onate, Guadix [mooi oud hotel in het paleis van de graaf; we hebben elk een eigen badkamer!]

We rijden langs de kust naar het zuiden. We maken een stop in Rodalquilar waar we een verdroogde kale botanische tuin bezoeken en een verlaten mijn. 

 

We drinken ijskoffie op een terras in San José. Het is, ondanks de stevige wind, heel warm 30-32 graden.

 

We rijden dan door naar het binnenland, naar Guadix. 
Voor de zonsondergang rijden we de stad weer uit naar een uitzichtpunt bij Marcha, Mirador del Fin del Mundo. De zon schijnt op de berg waar we op staan. We zijn dus aan de verkeerde kant van de kloof, maar het is wel heel mooi om ons heen.

 

Daarna is het tijd om gebruik te maken van onze twee badkamers ;-)