Spanje

Gran Canaria (2021)

Reisverslag Spanje - 2021

Gran Canaria

/reisverslagen/europa/spanje-gran-canaria/reisverslag/30-31-oktober-2021/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Zwembad - Autorit naar Las Palmas en bezichtigen van de stad

Zaterdag 30 oktober

Als we rond 11 uur bij het zwembad aankomen zijn er nog net twee bedjes voor ons vrij. We zijn vandaag weer rustig gestart met een ontbijtje en kopje koffie in de zon op het kleine terrasje voor ons appartement. Ik heb mama gebeld in het ziekenhuis en zij klonk gelukkig redelijk opgewekt. Nog wel erg geschrokken van wat er deze week allemaal is gebeurd met haar.

De dag start wind en wolkeloos, maar als we bij het zwembad zijn steekt er een flinke bries op. De wolken blijven boven zee en in de bergen hangen. Wij zitten de hele dag lekker in de zon. We lunchen bij de bar van het zwembad.

Aan het einde van de middag gaan we nog even op pad om de zonsondergang te zien en fotograferen bij een rotsachtige kust ten westen van Playa del Inglès, richting Arguineguin aan de GC-500.

 

Zondag 31 oktober

De wintertijd is vannacht ingegaan. We benutten dit extra uur door op tijd naar Las Palmas te gaan. We parkeren bij de Mercado. Het is een makkelijk bereikbare parkeerplaats vlakbij de snelweg en aan de rand van de oude stad (de wijk Vegeta).

We zijn er al om 9.15 uur. De stad moet nog wakker worden.
We bezoeken de Kathedraal Santa Ana vóór de zondagsdienst van 10 uur begint. Daarna gaan we naar het Museum voor Moderne Kunst (CAAM) waar een expositie van een Canarische schilder is; een plaatselijke beroemdheid.
We wandelen door de oude stad, grotendeels autoloos, met mooie oude gebouwen, deels in Jugendstil en veel mooi gekleurde geschilderde gevels. Een ander museum waar we heen willen, is dicht vanwege een verbouwing. Dat gebeurt ons toch verrassend en teleurstellend vaak deze vakantie; we staan weer voor een dichte deur.

We besluiten voor de lunch een groenere omgeving op te zoeken en verlaten Las Palmas. We lunchen bij een wijnlandgoed bij Tafira en de Caldera de Bandama (= vulkaankrater). De wijnranken groeien op de vulkaanhellingen. Het restaurant is alleen bereikbaar via een smalle stoffige weg tussen de wijnranken door, waarbij we ons afvragen waar we in godesnaam naartoe op weg zijn en of er wel andere gasten zullen zijn. Tot we bij de parkeerplaats komen die bijna volledig vol staat.
Dan gaan we ons acuut zorgen maken of er nog wel plek voor ons zal zijn in het restaurant. Gelukkig hebben ze nog een tafeltje vrij. We eten een heerlijke sirloin-tip en proeven de witte en rode huiswijn. Vooral de rode is lekker!

Na een ontnuchterend kopje café solo gaan we naar de botanische tuin in Tafira, de Jardin Canario. Deze tuin is gelegen in een kloof en zou erg mooi moeten zijn. We zullen het nooit weten, want het is gesloten. Volgens de reisgidsen sluit de tuin om half 6 of 6 uur. Maar kennelijk laten ze tussen 4 uur en half 5 al geen bezoekers meer binnen. Als wij verwachtingsvol voor de slagboom van de parkeerplaats staan, zwaait de parkeerwacht zijn armen in een internationaal gebaar voor stoppen/einde/geen toegang. We druipen af en rijden terug naar Playa del Inglès.