Spanje

Gran Canaria (2021)

Reisverslag Spanje - 2021

Gran Canaria

/reisverslagen/europa/spanje-gran-canaria/reisverslag/28-29-oktober-2021/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Luieren bij zwembad - autotocht naar Baranco de Guyadeque en wandelen bij Roque Bentayga

Donderdag 28 oktober

Vanochtend word ik niet gewekt door de wekker of de warme on, maar door een whats-app berichtje van Marianne. Mama ligt in het ziekenhuis en is afgelopen nacht geopereerd waarbij vocht uit haar hoofd is verwijderd. Dat hoopte zich daar op na een val van de fiets, nu ongeveer twee maanden geleden. Ik ben gelijk wakker. Later op de ochtend bel ik met mijn zus en krijg het hele verhaal te horen.

We houden vandaag een onvervalste rustdag bij het zwembad. Het is verrassend hoe goed we dat volhouden. We vermaken ons met afkoelen in het water, lezen, puzzeltje maken. De lunch bestaat uit een ijsje en druiven.

’s Avonds gaan we uit eten bij een Indiaas restaurant waar ik al mijn smaakpapillen om zeep help met een pittig Indiaas vleesgerecht. Mond in brand, loopneus, zweet op mijn voorhoofd, tranen in mijn ogen. Dat werk. De saus was ietsje te pittig voor mij. Wouter eet het wel zonder blikken of blozen op. Vlakbij het restaurant is het Heineken House. Er omheen zijn meerdere Nederlandse bars en restaurants. Hier vertoeft de Nederlandse enclave, een verzameling landgenoten die kennelijk de behoefte hebben om onder soortgenoten te zijn. Wij lopen snel door.

 

Vrijdag 29 oktober

Na de rustdag van gisteren gaan we vandaag weer op pad. We rijden naar Baranco de Guyadeque waar achterin/bovenin de kloof rotswoningen te zien zijn. Sommigen zijn verlaten, anderen zijn nog bewoond of omgetoverd tot toeristenverblijf. We drinken koffie met uitzicht over de kloof.

Dan rijden we via de GC-500 naar Santa Lucia. Daar lopen we ons inmiddels gebruikelijke rondje om de kerk en lunchen we.
’s Middags maken we bij Roque Bentayga een wandeling naar de rotspunt. Een groot deel van de wandeling gaat over een brede asfaltweg. Balen: het visitorcentor wordt verbouwd en daarom is een groot stuk van de weg daarheen afgesloten. We lopen dus eerst naar het gesloten visitorcenter en vervolgens maken we een korte klim naar de rotspunt. Het is een zonnige warme dag vandaag. Wouter had gehoopt dat hij, net als de vorige keer dat we in dit gebied waren, wolken zou kunnen fotograferen als ze over de bergtoppen aan komen rollen. Dat wordt niets op deze wolkeloze dag.

We rijden aan het einde van de middag weer met mooi warm licht terug naar Playa del Inglès.