Bolivia

Diverser wordt het niet (2019)

Reisverslag Bolivia - 2019

Diverser wordt het niet

/reisverslagen/zuid-amerika/bolivia/home/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Zucht, wat een prachtige vakantie-reis was dit weer...

Gelukkig nog net een aantal maanden voordat Corona de wereld in zijn greep kreeg, zijn wij in september 2019 3 weken naar Bolivia geweest.
Het "zaadje" hiervoor is al vele jaren terug gezaaid, toen we in 2010 op de vakantiebeurs in Utrecht informatie over Argentinië en Chili aan het verzamelen waren. We spraken toen een Boliviaanse dame, die ons wist te overtuigen dat we niet alleen de Boliviaanse Uyuni woestijn moesten gaan aandoen tegelijk met onze reis naar Argentinië en Chili. "Nee, er was zoveel te zien, we moesten echt een hele vakantie naar Bolivia!"

En 9 jaar later kunnen we dat dus alleen maar beamen: wat een bijzonder land is het, en wat zijn er veel verschillende dingen te zien en doen. Uiteraard de zoutwoestijnen met de vulkanen op de achtergrond. Maar ook prachtige steden op ruim 4000 meter hoogte, tropisch regenwoud met heel veel dieren en vogels, kleurrijke mensen in levendige dorpjes, geisers en sputterende modderpotjes, meren op de hoogvlakte met heel veel flamingo's, en ga zo maar door.

Geniet dus mee met alles wat we gezien en gedaan hebben, in ons uitgebreide reisverslag en zeker ook met alle schitterende foto's!

 

Ons reisschema in hoofdlijnen:

Amsterdam - Madrid - Santa Cruz - Sucre - Potosí - Tupiza - San Antonio de Lupez (Uyuni tour) - Huallajara (Uyuni tour) - Puerta Chuvica (Uyuni tour) - La Paz - Rurrenabaque - Madidi National Park - Rurrenabaque - Pampa Tour (Rio Yacuma) - Rurrenabaque - Santa Cruz - Madrid - Amsterdam.

Een drietal kaarten van onze reis: