IJsland

IJsland (2012)

Reisverslag IJsland - 2012

IJsland

/reisverslagen/europa/ijsland/info-en-tips/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Info en tips

Info en tips bij de voorbereiding

Hieronder kan je wat informatie en tips vinden die handig kunnen zijn bij de voorbereiding van een eigen vakantie naar IJsland.

Tijdsverschil

Op IJsland is het in de zomer twee uur eerder dan in Nederland, in de winter één uur.

Valuta

Op IJsland hebben ze de IJslandse kroon.

Creditcard

In IJsland kun je bijna overal met je creditcard betalen. Ook de taxi.

Electriciteit

Net als bij ons 220V, met dezelfde stekkers. Geen verloopstekkers of zo nodig dus.
Wel kan het handig zijn, zeker als je met een camper reist, om een stekkerblok met 3 of 4 aansluitingen mee te nemen. Dan kan je makkelijk meerdere apparaten (telefoon, camera-batterijen) opladen terwijl je maar één stopcontact nodig hebt.

Camping kosten

De overnachtingen op een camping kosten ons meestal tussen de 2000 en 3000 IJslandse kronen. Ze rekenen 1000-2000 per persoon per nacht. Elektriciteit kost ongeveer 750 kronen.

Gulfoss

Als je bij Gulfoss wilt wildcamperen kun je het beste parkeren bij de waterval Gulfoss aan de kant van het benzinestation. Dan kun je gratis gebruik maken van een verwarmd hok met wc’s en wastafels.

Toeristische tips

In de plaatsen aan de zuidkust van IJsland zijn handige toeristische folders en kaarten verkrijgbaar. Wij vinden ze gewoon bij de receptie van onze campings. Hier staan kaartjes, informatie en tips in over bezienswaardigheden langs de rondweg. Voor de verschillende gebieden bestaan verschillende folders. Wij maken de eerste week van ons verblijf in IJsland dankbaar gebruik van deze gratis folders.

Andere websites

Een aantal andere websites die handig kunnen zijn: