IJsland

IJsland (2012)

Reisverslag IJsland - 2012

IJsland

/reisverslagen/europa/ijsland/home/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


IJsland, juli 2012

IJsland, het stond al enige jaren op het verlanglijstje van Wouter, vooral omdat het zo'n fotogeniek land lijkt te zijn.
Maar Carin hoefde niet zo nodig: "Het is wel onze zomervakantie, dus dan ga ik toch niet naar zo'n koud, nat en winderig eiland?!"

Enkele jaren zeuren en de belofte om dan in het voorjaar naar de warmte te gaan (Lesbos, zie ons andere verslag) heeft Carin echter uiteindelijk toch over de streep getrokken.

Van 19 juli t/m 3 augustus zijn we het eiland op eigen gelegenheid -tegen de klok in- rondgetrokken.
We hebben de vlucht zelf geboekt, zoals eigenlijk altijd.
Maar de camper hebben we bij reisorganisatie Askja geboekt. Daar kregen we vroegboekkorting (in december 2011). En we hadden zo wat meer financiële zekerheid.
IJsland was -zeker toen nog- redelijk aan het opkrabbelen na alle financiële ellende. We wilden dus niet in december al het enorme bedrag gaan betalen, met de kans dat de verhuurder alsnog failliet zou gaan.

Uiteindelijk hebben we een schitterende vakantie gehad! Het grootste deel was het prachtig mooi weer, we hebben genoten van de prachtige landschappen, watervallen, ijsmeren, kleurige geothermische gebieden, enzovoorts.
En Wouter heeft geheugenkaarten vol schitterende foto's mee naar huis kunnen nemen!

 

Een kaart van onze route over IJsland:

Onze route over IJsland op de kaart