Namibië

Sossusvlei, Etosha, kokerbomen en meer (2007)

Reisverslag Namibië - 2007

Sossusvlei, Etosha, kokerbomen en meer

/reisverslagen/afrika/namibie/info-en-tips/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Info en tips

De voorbereiding

  1. Boek lodges en campings (vooral Etosha en Sesriem) minimaal een half jaar van te voren. Als ze zeggen geen plek voor je te hebben of de mail niet beantwoorden, herhaal dan nogmaals je verzoek. Meerdere malen om een kampeerplek vragen in Etosha heeft ons 2 nachten op de camping opgeleverd.
  2. Neem een verblijf bij Okonjima Lodge op in je reisschema. Als je voor 3 uur aankomt en vervolgens 2 nachten verblijft, kun je alle excursies meemaken die ze aanbieden.
  3. Wij hebben gelezen en gehoord dat de NWR met ingang van eind 2007 flinke prijsverhogingen door gaat voeren. De NWR beheert campings, accommodaties en lodges. Deze prijsverhoging kan een reis naar Namibië onverwacht duur maken.

 

Wat neem je mee

  1. Neem veel plastic tassen en vuilniszakken mee om kleren en andere spullen in te stoppen, ter bescherming tegen al het zand en stof.
  2. Neem thermo ondergoed mee; een must voor elke kampeerder in de zomermaanden. En als je het thermo ondergoed dan toch hebt, kun je volgend voorjaar mooi naar Lapland op sneeuwvakantie; zie onze website www.vdweerd.net voor foto’s en een reis-impressie.
  3. Neem een grote zonnebril mee om je ogen tegen het stof te beschermen. Liefst niet van plastic. De bril van Wouter was namelijk statisch en trok het stof juist extra aan. Hij bleef zijn brillenglazen schoonpoetsen!

 

Voor de vliegreis

  1. Als je (extra) water in het vliegtuig wilt drinken, kun je in de tax-free shops op Schiphol flesjes water kopen. Als je de tas dicht laat sealen, kun je ze meenemen het vliegtuig in. Je hoeft de waterflesjes dan niet bij de controle af te geven. Alle andere waterflesjes moet je inleveren. In de wachtruimte (na het inchecken, voor het instappen) staan ook frisdrank automaten waar je (voor veel geld) drinken en water kunt kopen.

 

Het verblijf in Namibië

  1. Je kunt met zowel Namibische dollars als met de Zuid Afrikaanse rand betalen in Namibië. Beide munteenheden zijn evenveel waard.
    In 2007 was de wisselkoers: 100 N$ = 1 euro.
  2. Er zijn voldoende pinautomaten in de stadjes en op het vliegveld. Wij zijn zonder geld vertrokken en hebben bij aankomst op het vliegveld geld gepind.
  3. Koop aan het begin van de vakantie een grote pot handenvet. Deze zijn in alle mogelijke maten, soorten en prijsklassen in de grote supermarkten verkrijgbaar. Je krijgt namelijk van de droogte en het stof hele droge en schrale handen.