Namibië

Sossusvlei, Etosha, kokerbomen en meer (2007)

Reisverslag Namibië - 2007

Sossusvlei, Etosha, kokerbomen en meer

/reisverslagen/afrika/namibie/home/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Namibië, juli 2007

Namibië is één van de meest gevarieerde landen in Afrika. Naast het vele wild in het spectaculaire Etosha Nationaal Park zijn er de bijzondere oranje duinen van de Sossusvlei, de kokerbomen bij Keetmanshoop, de flamingo's en pelikanen aan zee, bijzondere landschappen, en ga zo maar door.

 

 

Onze reis in het kort

Na een vlucht via Kaapstad in Zuid-Afrika beginnen we ons avontuur in Namibië in Windhoek.
We halen onze camper op en rijden naar Daan Viljoen Game Park, om daar ons eerste wild te zien. Van daaruit gaan we door naar Hardap Dam Recreation Resort and Game Park, en de volgende dag gaan we de kokerbomen uitgebreid fotograferen bij Quivertree rest camp (Keetmanshoop).

Dan gaan we naar de zee, bij Lüderitz. De bezienswaardigheid daar in de buurt is Kohlmanskuppe, een oude, verlaten mijnstad die langzaam maar zeker volledig onder het zand verdwijnt. En Walvis Bay met zijn pelikanen en flamingo's.
Bij Cape Cross gaan we op zoek naar de zeeleeuwen, waarna we het binnenland weer in gaan. Via Brandberg rijden we naar Etosha, toch wel het hoogtepunt (samen met Sossusvlei) van onze vakantie.

De kale, vrij lege vlaktes zorgen ervoor dat je in Etosha echt heel veel wild ziet, zeker ook bij de drinkplaatsen. We staan er op drie verschillende campings, zodat we op die manier ook echt heel veel van het nationale park kunnen zien en genieten.

Daarna sluiten we onze reis, geheel onverwachts, in stijl af in de Okonjima Lodge. Dit is een best wel luxe privé-wildpark, waar ook de Africat Foundation onderdeel van uit maakt. Met luipaarden en cheeta's van heel dichtbij is dit echt er kers op de taart!

Daarna is het al weer tijd om naar huis te gaan, vol prachtige herinneringen, geheugenkaartjes vol mooie foto's en het gevoel dat we hier ooit nog eens naar terug moeten gaan.

 

 

 

In het kaartje hieronder staat de route die wij gevolgd hebben.
Helaas is het niet heel erg duidelijk allemaal, maar het geeft wel een redelijk beeld hoe wij gereden hebben. De nummers die in de route staan verwijzen naar het "dag-nummer" van onze vakantie.

Onze route in Namibië