Nieuw-Zeeland

Noorder- en zuidereiland (2018)

Reisverslag Nieuw-Zeeland - 2018

Noorder- en zuidereiland

https://www.vdweerd.net/reisverslagen/oceanie/nieuw-zeeland/info-en-tips/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Info en tips

Reisvoorbereiding

 • Download thuis alvast de “Rankers camping app”. Deze bevat kaarten van het noorder- en zuidereiland met daarop de meeste campings, benzinestations, supermarkten en andere handige weetjes. Van elke camping worden ook een beschrijving, een prijsindicatie en reviews gegeven. Ook de gratis campings staan erop (denk aan parkeerplaatsen in de grotere steden waar je ’s nachts met je camper gedoogd wordt).
 • Met de klantenkaart van de keten van TOP10 campings krijg je niet alleen korting bij een overnachting op een TOP10camping. Je kunt er ook goedkoper mee met de ferry. Schaf daarom eerst een TOP10kaart aan en boek dan pas de boot. Dan heb je de kosten van de kaart er gelijk uit.
 • Regel bij je camper of huurauto ook een tomtom. Niet alleen handig om de weg te vinden. Het is ook vermakelijk en leerzaam om de Nieuw Zeelandse uitspraak te horen.
 • Koop een goede reisgids, zodat je alvast kan genieten van de voorpret en de reis route kan gaan voorbereiden.

Wij vonden dit wel een prettig leesbare reisgids. Maar er zijn er diverse te vinden, dus kijk zelf wat je een fijne reisgids vindt.

 

 

 

Heen- en terugreis

 • Op het vliegveld in Singapore is een zwembad waar je tegen betaling gebruik van kunt maken als je een lange overstaptijd hebt. Je vindt het zwembad in terminal 1, bij het Transit Hotel / Aerotel Airport. Volg de bordjes naar de Transit Hall (bij de D-gates) en dan zie je het vanzelf aangegeven staan.
  Je krijgt een handdoek en kunt na afloop lekker douchen (incl douchegel).
  Neem dus wel je zwemkleding mee in je handbagage!

Ter plekke in Nieuw-Zeeland

 • Wij vonden het leuker om te stoppen voor koffie of lunch op een plekje langs een zijweg, dan op een restarea langs de doorgaande weg. Gewoon op de gok een zijweg nemen in landelijk gebied en dan een rustig plekje opzoeken.
 • De afstand tussen Tongariro NP en Wellington lijkt korter dan dat het duurt om van de ene op de andere plek te komen. Je moet door veel plaatsjes met het bijbehorende oponthoud en wij hadden ook veel wegwerkzaamheden. Het nam veel meer tijd in beslag dan we van te voren dachten. Zie verslag van 30 november.
 • De prijsverschillen tussen de verschillende pompstations kan behoorlijk oplopen. Bij ons ongeveer tussen de NZD $1,37 en de $1,67.
  Als je dan 40 of 50 liter tankt dan is dat best een groot bedrag!
  In de Rankers camping app (zie tip hierboven) kan je ook de benzine-prijzen vinden. Maar, niet alle pompstations staan daarin! Zeker niet de onbemande, goedkopere benzine-stations.
  Let dus zelf goed op de vermelde prijzen!
 • Eind 2018 was de Nieuw-Zeeland dollar (NZD $) ongeveer 60 eurocent waard.
 • Als je weet dat je eten en andere spullen over houdt aan het einde van je vakantie, wacht dan niet tot de laatste camping voor vertrek om je spullen in de campers kitchen achter te laten.
  Dat doet iedereen met als gevolg dat daar de voorraden al heel erg groot zijn!