Nieuw-Zeeland

Noorder- en zuidereiland (2018)

Reisverslag Nieuw-Zeeland - 2018

Noorder- en zuidereiland

/reisverslagen/oceanie/nieuw-zeeland/Home

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Nieuw-Zeeland 2018

Jarenlang konden we, vanwege ons werk, in de winterperiode niet langer dan 2 weken op vakantie. Maar nu dit wel mogelijk is geworden, is ook een bestemming als Nieuw-Zeeland ineens een optie.

We hadden ook weer zin om met een camper een paar weken rond te gaan trekken. En zo was de keuze voor Nieuw-Zeeland vrij snel gemaakt. Ook omdat iedereen die er geweest is, erg enthousiast is over het land en de natuur.

We hebben de vlucht geboekt bij Singapore Airlines, zodat we op de heenweg gebruik konden maken van hun 2-daagse stopover pakket. Lekker even een nachtje in een mooi hotel bijkomen van de lange vlucht, en de gelegenheid om Singapore te verkennen.

Vervolgens zijn we van Singapore naar Auckland doorgevlogen, om daar direct de camper op te halen en de rondreis te beginnen.
We zijn ruim anderhalve week op het Noordereiland geweest, daarna zijn we met de camper op de ferry vanuit Wellington naar het Zuidereiland overgevaren. En daar hebben we in 2 weken, tegen de klok in, bijna een rondje gereden tot we in Christchurch de camper weer ingeleverd hebben.

De terugvlucht was weer via Singapore, maar nu zonder stopover.

 

Klik hier voor ons complete dag-voor-dag reisschema.

In totaal hebben we 4415 km (volgens camperverhuurder, volgens eigen telling 4494 km) gereden met de camper in Nieuw Zeeland.

We hebben 488 liter diesel getankt, voor NZD $729,- Dit betekent ongeveer NZD $1,49 per liter, ofwel ongeveer € 0,90 per liter.


Als je dit omrekent betekent dit dat we ongeveer 1 op 9 hebben gereden, dus 9 km op 1 liter diesel, ofwel 11.11 liter per 100 km.
Zeker niet ongunstig voor zo'n grote zware camper!

Hieronder staan de kaartjes van Noorder- en Zuidereiland, met de rode stippen waar we volgens onze Google tijdlijn zijn geweest.

Klik erop voor een iets grotere weergave!