Verenigde Staten van Amerika

Het onbekende mid-westen (2014)

Reisverslag Verenigde Staten van Amerika - 2014

Het onbekende mid-westen

https://www.vdweerd.net/reisverslagen/noord-amerika/verenigde-staten-van-amerika-het-mid-westen/info-en-tips/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Info en tips

Diverse

 1. Koop direct een American Beautifull Pass ($80). Deze is een jaar geldig en geeft toegang tot alle Nationale Parken. De entree tot de State Parks valt er helaas niet onder.
 2. Neem een lakenzak mee om in te slapen in de hitte. Een slaapzak is echt te dik (in de zomer).
 3. Als je ter plekke een auto wilt huren, kan de verhuurder je vragen naar een internationaal rijbewijs. Wij konden in Kanab geen auto huren omdat wij geen internationaal rijbewijs hadden.
 4. De meeste campings in de nationale parken en state parks hebben alleen pittoilets en geen stromend water. Bij Capitol Reef NP is op de camping stromend water en er zijn ook wastafels in de toilethokken. Bij Coral Pink Sanddunes SP zijn naast gewone wc’s ook wastafels en douches.
 5. Als je nog moet kiezen tussen een rondreis per auto of een camper (ik zou zeggen “stop twijfelen: camper!!” en de kosten zijn van belang, dan is het handig om te weten dat de benzinekosten met de camper bij ons aardig opliepen. Het verbruik van een auto weten we niet. Dus een echte vergelijking is niet mogelijk. Het aantal kilometers en de benzinekosten die wij met de camper hebben gemaakt zijn opgenomen in het overzicht een paar bladzijden verderop.
 6. De kosten van de campings variëren tussen $10 (zeer basic camping in NP of SP, voor een pittoilet, geen stromend water) en loopt tot $30 (eenvoudige, niet al te nette camping op een niet zo toeristische plek) en $50 (voor een nette schone camping op een ‘place to be’ voor een toerist).

 

Boeken/reisgidsen

Wij zijn zéér tevreden over de reisgidsen die we mee hadden. Goede beschrijvingen van de natuur, wat je er kunt zien en doen en hoe je er moet komen. Vooral handig voor alle onbekende plekjes.
Het zijn al wat oudere boeken, maar er staan heel erg veel nuttige tips in, óók voor niet-fotografen!

 • Photographing the Southwest, Volume 1 - a guide to the natural landmarks of Southern Utah
  (Laurent Martres, isbn 9780916189235).
 • Photographing the Southwest, Volume 2 - a guide to the natural landmarks of Arizona
  (Laurent Martres, isbn 9780916189136).

Je zal overigens eens goed moeten googelen om te vinden waar je deze boeken het goedkoopste kan krijgen en waar ze op voorraad zijn!