Spanje

Sevilla en omgeving (2017)

Reisverslag Spanje - 2017

Sevilla en omgeving

/reisverslagen/europa/spanje-sevilla-en-omgeving/home/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Onze vakantie naar Zuid-Spanje hebben we pas op een laat moment ingepland. We hadden gedacht dat we na onze fantastische reis naar Antarctica (december 2016-januari 2017) niet meer in het voorjaar op pad zouden willen gaan.
Maar vooral Wouter had zijn zinnen gezet op het fotograferen van de Rio Tinto, een rivier met de meest spectaculaire kleuren. Voor een foto-workshop in dat gebied was hij te laat met inschrijven, dus besloten we toch zelf maar een trip te organiseren.

Ook stond de Cota Doñana al wat langer op ons verlanglijstje, omdat dat met name voor vogels een prachtig wetland gebied is. Na onze goede ervaringen in de Extremadura wilden we dus ook hier wel eens zelf gaan zien of het inderdaad zo'n vogelparadijs is.

En we hadden ook best wel weer zin in een weekje zon... :-)

Onze reis in het kort

We hebben onze reis een beetje gepland rondom de Rio Tinto, en de mogelijke vluchten.
Vanuit Eindhoven vlogen we naar Sevilla, waar we een auto gehuurd hadden. Vandaar gingen we eerst naar het noord-westen, naar Aracena. We wilden daar vooral gaan wandelen in het groene en heuvelachtige landschap. Daarna door naar de Rio Tinto, voor een paar dagen fotograferen van de bijzondere kleuren van de rivier.

De volgende bestemming was El Rocio, een klein dorpje aan de rand van de Cota Donana. Dat is een nationaal park dat bekend staat om zijn vele vogels.
Vandaar door naar Jerez de la Frontera, bekend van de sherry, die vrijwel uitsluitend daar vandaan komt.

En als afsluiter weer terug naar Sevilla, waar we nog een paar dagen hadden om de stad te bekijken en Metropol Parasol te fotogrageren.

 

Mocht je nog een reisgids zoeken voor dit gebied, dan vinden wij deze gids wel een aanrader: