Frankrijk

Auvergne - in de zomer (2020)

Reisverslag Frankrijk - 2020

Auvergne - in de zomer

/reisverslagen/europa/frankrijk-auvergne/home/

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Het jaar 2020 werd gekenmerkt door Corona, dit zal bij iedereen over de hele wereld in het geheugen gegrift blijven staan. Vanaf 16 maart was er in Nederland een lockdown, en reizen naar het buitenland zat er voorlopig niet meer in.

Onze reis naar China, begin april, moesten we dus cancelen. Gelukkig ging dat (toen nog) soepel.
Begin juni werden de maatregelen versoepelt, en konden we weer naar het buitenland reizen. Het plan om met onze hele familie naar het huis van mijn zus in de Dordogne te gaan, kon dus doorgaan begin juli.
Jammer genoeg konden mijn vader en moeder toch niet mee - de vliegreis was met de Corona-omstandigheden twijfelachtig en mijn vader's gezondheid was niet goed genoeg.

Omdat Carin en ik 14 dagen op vakantie wilden gaan, besloten we om rustig naar de Dordogne te rijden, via Blois. En na een paar dagen bij mijn zus door te trekken naar de Auvergne. Dat is een gebied dat we totaal niet kende, maar wel als groen wandelgebied bekend staat.
En na een ruime week in de Auvergne zijn we weer rustig aan richting Nederland gereden, met stops in Vichy, Dijon en Kanne / Maastricht.

 

Onze route in één oogopslag op de kaart (klik of tap erop voor een vergroting):

We hebben dit keer geen echt uitgebreid reisverslag gemaakt, omdat we niet heel bijzondere dingen hebben gedaan of meegemaakt.

Bekijk dus vooral de foto's en laat je daardoor inspireren om ook eens naar de Dordogne en/of Auvergne te gaan, het is zeker de moeite waard.
Ga je daar kamperen, neem dan echter zeker een dikke slaapzak mee, wij hebben het er nogal koud gehad. Zelfs in juli!