5 keer lekker eten en drinken op Gran Canaria; dit zijn de beste restaurants

Wanneer je Gran Canaria gaat bezoeken, een van de mooiste eilanden van Spanje, ga je niet alleen voor de mooie stranden. Het eiland heeft namelijk ook zijn geheel eigen eetcultuur en is een walhalla voor Bourgondiërs. De gastronomie van Gran Canaria is ontstaan door de tientallen culturen die naar het eiland kwamen en hun gerechten en eetgewoontes met zich meebrachten. Deze proef je overal terug! Houd jij ook zo van lekker, authentiek eten? Dan mag je de volgende restaurants op Gran Canaria niet overslaan:

1. El Salsete – Maspalomas

Voor heerlijke lokale seizoensgerechten is El Salsete de perfecte plek om naartoe te gaan. Het is een knus en simpel restaurant, met ambachtelijke streekgerechten. Hier word een moderne twist aan gegeven. Het restaurant valt niet gelijk op aan de buitenkant; het ligt verscholen in een rustig zijstraatje van de levendige badplaats Maspalomas. Hierdoor weten veel toeristen El Salsete niet te vinden en zijn het vooral de locals die hier op af komen. Een dubbele, authentieke ervaring dus!

2. Las Luganetas – Las Palmas

Dit charmante restaurant ligt in de wijk Triana in Las Palmas en is een van de weinige plekken waar je nog écht authentieke gerechten kunt eten. Het is een echt Canarisch tentje met een huiselijke en ouderwetse inrichting. Het menu staat bijvoorbeeld geschreven op een krijtbord en het interieur bestaat veelal uit houten meubels. Probeer de verse vis met ui, gofio en zoete aardappel, de geroosterde varkenspoot en de papas con mojo. Als je hier eenmaal letterlijk en figuurlijk van de smaak hebt geproefd, zul je zeker terugkeren…

3. Caymogan – Los Pasitos

Dit typische Canarische restaurant heeft maar één missie; de smaken van hun moeders en grootmoeders gerechten overbrengen aan de gasten. De keuken van deze sfeervolle plek wordt aangevuld met de beste stukken vlees, verse vis, zeevruchten en groenten uit de omgeving. Het heerlijke eten wordt vergezeld door de beste wijnen en samen maken zij de culinaire ervaring uniek. Vanuit het restaurant heb je bovendien een geweldig uitzicht over de Mogán vallei. Ga je dus op vakantie naar Gran Canaria? Sla deze betoverende plek dan niet over.

4. La Tasquita de Santiago – Santa Brigida

Geen poespas maar lekker en voedzaam eten. Dat is de visie van dit sfeervolle familierestaurant in Santa Brigida, een klein stadje in het midden van Gran Canaria. Er staan heerlijke traditionele gerechten op het menu die in grote porties worden geserveerd. De eigenaren zijn bovendien super vriendelijk en willen je maar wat graag uitleg geven over alle producten. Nadat je bent uitgegeten moet je zeker van de gelegenheid gebruik maken om het stadje te gaan verkennen. Er hangt hier een heerlijke authentieke vibe.

Lees ook: een last minute vakantie naar Spanje; dit zijn de leukste badplaatsen.

5. Rias Bajas – Las Palmas

Visliefhebbers opgelet; dit Michelin restaurant in Gran Canaria serveert de lekkerste visgerechten die je ooit hebt geproefd. Met zijn uitzicht op zee en het prachtige interieur voel je je hier even de koning te rijk. Alle producten zijn verser dan vers en smelten op je tong. Probeer in ieder geval de paella en de soep van schelpdieren, maar eigenlijk is alles hier goddelijk. Zorg er wel voor dat je ruim van tevoren reserveert. Het heerlijke eten wordt namelijk door meerdere mensen opgemerkt!

Tot zover een top 5 van de beste authentieke restaurants op Gran Canaria. Loopt het water je al in de mond? Houd deze toppers dan zeker in je achterhoofd wanneer je dit smaakvolle eiland bezoekt.