Spanje

Gran Canaria (2021)

Reisverslag Spanje - 2021

Gran Canaria

/reisverslagen/europa/spanje-gran-canaria/Home

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Het jaar 2021 was vanwege Corona weer een erg slecht reis-jaar. Tot aan de zomer kon je eigenlijk nergens naar toe. Dus wij hadden -geheel tegen onze gewoonte in- een reis-arrangement begin augustus geboekt naar La Palma, één van de Canarische Eilanden.
De keuze voor La Palma was vooral omdat het een mooi wandeleiland schijnt te zijn, niet zo toeristisch en op strand gericht als de andere Canarische eilanden.

Vanwege Corona-maatregelen kon het geplande vertrek op 1 augustus helaas niet door gaan. Ook uitstel naar 4 augustus hielp helaas niets, ook toen werden er geen vluchten uitgevoerd.
Omdat we er geen vertrouwen in hadden dat dit snel anders zou worden, hebben we onze vakantie toen maar omgeboekt naar vertrek op 20 oktober.

Maar, het was ons niet gegund om naar La Palma te gaan...
Dit keer geen Corona die roet in het eten gooide, maar een enorme vulkaanuitbarsting die dat letterlijk en figuurlijk wel deed. De door ons geboekte bungalow lag net niet in de baan van de lavastroom, maar op vakantie gaan naar La Palma was echt geen optie (ook al twijfelde Wouter nog wel een tijd, het leek hem wel spectaculaire foto's op te kunnen leveren, van een spuwende vulkaan en lavastromen).

Vandaar dat we uiteindelijk op het laatste moment nog een keer omgeboekt hebben, dit keer maar naar Gran Canaria.
Even lekker 2 weken eruit, relaxen en met een huurauto wat van het eiland gaan zien.
En tot onze verrassing hebben we ook veel gefotografeerd in de prachtige Duñas de Maspaloma, een beschermd zandduinen gebied aan de zuidkust.