Antarctica

en de Falkland-eilanden en Zuid-Georgia (2016)

Reisverslag Antarctica - 2016

en de Falkland-eilanden en Zuid-Georgia

/reisverslagen/antarctica/antarctica-grand-tour-incl-falkland-eilanden-en-zuid-georgia/Home

(c) Wouter en Carin van de Weerd


De aanleiding

Wouter werd 50 jaar in juli 2016. Een mijlpaal die er om vroeg om gevierd te gaan worden met een hele bijzondere reis. Al vanaf 2011, 2012 begon Wouter langzamerhand het idee te krijgen dat hij graag naar Antarctica zou willen gaan voor zijn 50ste. Dat was tenslotte een zeer bijzondere bestemming, waar nog niet heel veel toeristen naar toe gaan. En het is een reis die je, gezien de kosten, waarschijnlijk maar één keer in je leven zal maken.

De voorbereidingen

Het voordeel van de 'lange aanloop' was ook dat we in een aantal jaar langzaam maar zeker naar de reis toe konden gaan leven. We konden gaan sparen en wennen aan het enorme bedrag dat we zouden gaan uitgeven. En we konden op de vakantiebeurs informatie gaan inwinnen welk soort reizen er allemaal georganiseerd worden, welk soort boten er allemaal zijn en welke voor- en nadelen er bij iedere boot horen. En Carin kon zich zenuwachtig gaan maken of ze niet veel te zeeziek zou gaan worden, zodat ze helemaal niet van al het moois zou kunnen gaan genieten.

Onze reis in het kort

We zijn van 16 december 2016 t/m 9 januari 2017 op reis geweest.
Eerst een vlucht naar Madrid, daarna direct door naar Buenos Aires (Argentinië) en daar ook weer direct door naar Ushuaia.

In Ushaia zijn we 3 dagen op eigen gelegenheid geweest, waarna we aan boord gingen van de Ocean Diamond, voor de cruise van 20 december t/m 7 januari.

Vervolgens zijn we op 7 januari eind van de middag weer naar Buenos Aires gevlogen, daar een nacht overnacht en vervolgens via Madrid weer naar Amsterdam Schiphol en naar huis.

 

Onze route

Hieronder staat de kaart van het gebied waar we geweest zijn:

Kaart van onze reis-route