Tanzania en Zanzibar

Wild-safari's in natuurparken en strand en zee op Zanzibar (2015)

Reisverslag Tanzania en Zanzibar - 2015

Wild-safari's in natuurparken en strand en zee op Zanzibar

/reisverslagen/afrika/tanzania-en-zanzibar/Home

(c) Wouter en Carin van de Weerd


Afrika, het blijft ons steeds weer trekken.

Tijdens een safari op zoek naar leeuwen, cheeta's en luipaarden, olifanten die ineens vanachter een bosje tevoorschijn komen, een giraf die statig en gracieus langs komt schrijden - we hadden er weer zin in!

Dit keer besloten we om naar Tanzania te gaan. We hadden er geen vertrouwen in dat dit een bestemming is om helemaal op eigen houtje te organiseren en reizen. Dus kozen we ervoor een geheel verzorgde safari-reis te boeken. Incl. nog een paar dagen strand op Zanzibar. 
Na een zoektochtje op Internet hebben we Matoke Tours gekozen om alles te laten organiseren.

De keuze viel op een reis naar de noordelijke natuurparken, omdat die makkelijk(er) bereikbaar zijn. En omdat die ook in wat kortere tijd (we wilden niet meer dan 2 weken weg zijn) allemaal te bereizen zijn.

Onze reis in het kort

We vlogen van Amsterdam naar Kilimanjaro Airport, en gingen vandaar direct door naar de Kiboko Lodge.
Vervolgens bezochten we 'de bekende' nationale natuurparken in het noordelijk deel van Tanzania: Arusha National Park, Tarangire National Park, Manyara National Park, Serengeti National Park en de Ngorongoro krater.
In deze parken hebben we vooral 's morgens en aan het eind van de middag safari-tochten gemaakt, met onze eigen 4x4 auto met chauffeur/gids.

Daarna vlogen we vanaf Arusha naar Zanzibar, waar een paar dagen aan de zuid-oost kust aan het strand verbleven om bij te komen van alle indrukken van de safari's.

Klik hier voor ons volledige reisschema.

 

Tanzania, waar ligt dat ook al weer?