Top 5 Egypte bezienswaardigheden in 2021

Visum voor Egypte: de poort naar de oudheid

Egypte bezit een paar van werelds meest historische monumenten en heeft bovendien een schitterende onderwaterwereld. Het is dus niet verwonderlijk dat dit Afrikaanse land op veel bucketlists staat. Helaas heeft Covid-19 veel reisplannen gedwarsboomd. Gelukkig biedt het vaccin daartegen weer hoop op mooie reizen in 2021. Wil je dus naar de absolute must-sees van de wereld? Zorg dat je dan op tijd bent met het aanvragen van een visum voor Egypte. Misschien dat je dan nog dit jaar deze boeiende top vijf van het land ziet.

1. Van de populairste piramides tot de beroemde Sfinx van Gizeh

Egypte heeft circa tachtig piramides, waarvan de elf exemplaren van Gizeh het meest beroemd zijn. Dit piramidecomplex ligt vlak bij Caïro en is voor veel reizigers de belangrijkste reden om het land te bezoeken. Vooral de piramide van Cheops is populair. Dit bouwwerk hoort namelijk bij de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Bij de piramides van Gizeh staat ook het grootste beeld van de wereld, namelijk de Sfinx van Gizeh.

2. Graftombes in de Vallei der Koningen

Nog een boeiende blik in de Egyptische geschiedenis biedt de Vallei der Koningen bij de stad Luxor. In deze vallei liggen de graven van beroemde farao's, zoals het graf van Toetanchamon. Een deel van de graftombes is te bezoeken, waarbinnen je onder andere prachtige muurschilderingen aantreft.

3. Kunstschatten in het Egyptisch Museum

In Caïro ligt een van de boeiendste musea van de wereld. Het is het Egyptisch Museum dat boordevol Egyptische kunstschatten staat. Hier vind je meer dan 120.000 objecten, waaronder het gouden masker van Toetanchamon en de mummie van Ramses II. Ook interessant is de expositie over het dagelijkse leven in het oude Egypte. Vanwege de enorme collectie is er een nieuw museum in aanbouw. Dit Grand Egyptian Museum zal een deel van de objecten van het oude Egyptische Museum tentoonstellen.

4. Beleef de Egyptische godenwereld bij de Tempel van Karnak

Nog een goede reden om een visum voor Egypte te regelen is Karnak, een plaats vlak bij de historische stad Luxor. Hier ligt namelijk een van de grootste en mooiste tempelcomplexen van de wereld. Obelisken, sfinxen en pilaren zijn maar een paar van de eeuwenoude bouwwerken die je hier aantreft. Het complex heeft drie grote tempels en een serie kleinere exemplaren. Doordat de tempels zijn gebouwd voor verschillende goden is de architectuur zeer divers.

5. Verken de onderwaterwereld van Ras Mohammed

Zeeschildpadden, 1000 soorten vissen en nog veel meer zeedieren ontdek je in het nationaal park Ras Mohammed. Hou je van duiken? Dan moet je hier zeker naar toe, want er liggen prachtige koraalriffen voor de kust.

Tip voor je reis naar Egypte

Check eerst het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken, voordat je op zoek gaat naar een visum voor Egypte. Is alles in orde en heb je besloten om te gaan? Dan kun je eenvoudig en snel online een visum Egypte aanvragen bij E-visums.nl.