Tips voor een wintersportvakantie tijdens de coronacrisis

De winter is in volle gang, maar een vakantie naar de sneeuw zit er bij veel mensen helaas nog niet in. Tenzij je in de bergen van Oostenrijk, Zwitserland, Italië of een ander land woont natuurlijk. Ben jij letterlijk en figuurlijk een doorgewinterde wintersporter? En kun je niet wachten om gelijk op de lange latten te gaan staan na de lockdown? Lees dan snel wat je deze winter kunt verwachten van een wintersportvakantie en onthoud de volgende tips:

Kies je bestemming zorgvuldig         

Er kan over het algemeen weinig gezegd worden over de toegankelijkheid van bepaalde skibestemmingen op het moment dat je wilt vertrekken. Maar het is verstandig om je goed in te lezen, zodat je in ieder geval voor een land of regio kiest waar op dit moment weinig besmettingen zijn. Ook verschilt het per land enorm hoe er met het coronavirus wordt omgegaan. Sommige landen hebben namelijk een quarantaineplicht zodra je binnen komt. Dit wil je natuurlijk liever niet wanneer je maar een weekje vakantie hebt. Zorg er dus ook bij een last minute wintersport vakantie voor, dat je niets over het hoofd ziet.

Verdiep je goed in de regels van de plek waar je naartoe gaat

Als je jouw favoriete bestemming zorgvuldig hebt gekozen, is het tijd om wat verder te gaan in je research. Hoe zit het bijvoorbeeld precies met de coronaregels in dat gebied? Moet je een mondkapje op in de gondel, wachtruimtes en andere openbare plekken? Worden er nog wel skilessen gegeven? Zijn er nog winkels open? Etc. Wanneer je weet wat je kunt verwachten, worden teleurstellingen voorkomen. Het zou bijvoorbeeld jammer zijn om je enorm te verheugen op de après-ski en er achter te komen dat alle bars gesloten zijn…

Lees ook: 5 top stedentrips voor het komende seizoen.

Boek via een reisorganisatie

Als je uiteindelijk besloten hebt om echt te gaan, dan is het verstandig om een ​​pakketdeal te boeken via een reisorganisatie. Niet alleen is dit handig en lekker stressloos. Je krijgt ook nog eens gegarandeerd je geld terug als de reis wordt geannuleerd. En dit kan natuurlijk altijd voorkomen, vooral tijdens de coronacrisis. Hoewel de meeste touroperators hun reisaanbod hebben verminderd, kun je nog prima een aantal deals vinden inclusief een voordelige vroegboekkorting.

Verblijf in een ruim vakantiehuis

Hoe fijn je het misschien ook vind om tijdens je vakantie in de watten gelegd te worden. Wanneer je op wintersport gaat in de coronacrisis doe je er het beste aan om zo zelfvoorzienend mogelijk te zijn. Dit betekend ook dat je beter in een zelfstandig vakantiehuis kunt verblijven dan in een resort of hotel. Je verkleint hiermee niet alleen de kans om besmet te raken of om andere te besmetten. Ook beschik je in dit geval over een eigen keuken om te koken, voor het geval de restaurants nog dicht zijn of gaan. Vind je het allemaal toch een beetje too risky? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een knus vakantiehuis voor 4 personen in Nederland huren…

Regel zo veel mogelijk dingen vooraf

Hoe beter je op je wintersportreis bent voorbereid, hoe beter. Probeer daarom de dingen die je van tevoren kúnt regelen ook daadwerkelijk te regelen. Reis bijvoorbeeld op de minst drukke dag richting je bestemming. Boek een accommodatie in de buurt van de pistes (zodat geen skibussen hoeft te gebruiken), neem ​​lunchpakketten mee in plaats van te eten in een skihut etc. Ook is het handig om je skiuitrusting van tevoren klaar te hebben. Op deze manier hoeft je geen tijd te besteden aan het rondkijken in een skiwinkel. En misschien wel het belangrijkste: besluit je om op wintersportvakantie te gaan tijdens de coronacrisis? Zorg dan voor een passende, goed dekkende reisverzekering.

Hopelijk gaan we gewoon snel met z’n allen uit de lockdown en kunnen we weer gaan genieten van een vakantie in de sneeuw. Met bovenstaande tips in je broekzak kan er zo min mogelijk verkeerd gaan!