Dit zijn de 5 mooiste plekken op Thailand

Hagelwitte stranden, dichtbegroeide jungle, weelderige bergen en uitgestrekte rijstvelden; je vindt het in Thailand allemaal. Het is een populaire bestemming onder vooral backpackers en dat is natuurlijk niet voor niets. Want buiten dat Thailand prachtig is, is de Thaise keuken ook een feest om iedere dag van te mogen proeven en is het leven er relaxed en goedkoop. Droom jij er ook over om dit geweldige land in zuidoost Azië te gaan bezoeken? Sla dan in ieder geval de volgende plekken niet over:

1. Koh Tao


Bezoek Koh Tao in Thailand wanneer je hunkert naar een laid-back bestemming, waar je als de beste kunt surfen en snorkelen. Koh Tao wordt namelijk ook wel het surf eiland van Thailand genoemd. Buiten dat heeft dit prachtige kleine eiland in het zuiden van Thailand nog veel meer te bieden. Je kunt er verschillende yoga cursussen volgen, hiken naar een aantal mooie uitzichtpunten, heerlijke streetfood eten en in de avond op tal van plekken een drankje doen of dansen. De beste manier om Koh Tao te ontdekken is per scooter.

2. Chiang Mai

Chiang Mai is een super gezellig stadje in het noorden van Thailand en ligt midden in de bergen. Vooral onder backpackers is deze sfeervolle stad een populaire bestemming en dat brengt een heerlijke vibe met zich mee. De stad zit vol met gezellige terrasjes, bars, restaurants en souvenirwinkeltjes en er is een ruime keus uit leuke hostels. Daarnaast zijn er in Chiang Mai en zijn omgeving vele prachtige tempels te bewonderen, kun je spectaculaire tochten maken door de jungle en een bezoek brengen aan traditionele bergdorpjes waar nog inheemse volkeren leven.

3. Phuket

Hoewel Phuket een druk bezochte toeristische bestemming is, voelt het er totaal niet overvol aan. Phuket in Thailand ligt aan de westkust en is groter dan alle andere eilanden. Het is vanzelfsprekend dat er dus ook van alles te doen en te beleven valt op dit stukje paradijs. Het gaat in Phuket niet alleen om feesten zoals veel mensen denken. Je komt hier namelijk ook voor de geweldige baaien en stranden, tropische regenwouden, restaurants van topklasse en super vriendelijke mensen. Snuif wat cultuur op in Phuket stad en omliggende bergdorpjes, huur een scooter of boek een duikcursus.

Voor meer reistips over andere landen bekijk deze website en doe de nodige inspiratie op!

4. Koh Lanta Yai

Dit zuidelijke Thaise eiland is nog niet zo bekend onder toeristen en hierdoor is een bezoek aan Koh Lanta des te leuk. Het eiland straalt namelijk een bepaalde authenticiteit uit die je maar moeilijk onder woorden kunt brengen, maar die ervoor zorgt dat je er nooit meer weg wilt! Koh Lanta is rustig, veelzijdig en uitgestrekt. Prachtige ruige stranden liggen er voor het oprapen en het pittoreske centrum van Koh Lanta stad is een lust voor het oog. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan het Muh Koh Lanta Nationaal park. Beklim de oude vuurtoren en wandel dwars door de jungle terwijl je onderweg wilde apen tegenkomt.

5. Khao Sok Nationaal Park

Een ware parel in het zuidwesten van Thailand is dit wonderschone Nationale Park, gelegen in een van de oudste regenwouden van de wereld. Je waant je hier echt in een sprookje wanneer je uit kijkt over de felblauwe meren die omringd worden door ruige bergen. Het Khao Sok meer wordt gezien als een van de mooiste meren ter wereld, met zijn smaragdgroene water en dobberende, gekleurde huisjes. Overnacht tijdens je bezoek in een floating house, huur een kajak en boek een meerdaagse jungle tour of een dagtour bamboe raften. Een unieke ervaring!

Kortom; Thailand barst van de  mooie plekken die wachten op jou bezoek. Droom dus alvast over je reis naar dit fantastische land en zet bovenstaande bestemmingen sowieso op je bucketlist!