Noord-Spanje, april/mei 2015

Noord-Spanje, niet een bestemming die je vaak langs hoort of ziet komen. Onterecht, hebben wij nu zelf ervaren!

De interesse om naar dit gebied te gaan kwam vooral door een artikel in het natuurtijdschrift Roots en door de foto's van topfotograaf Theo Bosboom. Zo lazen en zagen we dat het een gebied is met prachtige ruige kusten. Maar ook het binnenland is met het berggebied "Picos de Europa" en het grote Rioja wijngebied erg interessant.
Tel daar bij op dat ook de stad Bilbao daar ligt, met o.a. zijn bijzondere Guggenheim museum, en zo blijkt dit bij ons onbekende gebied ineens zeer de moeite waard te zijn.
Niet voor een lange zomervakantie, wel voor een heerlijke voorjaarsvakantie van 15 dagen!

 

Wij hebben een rondreis tegen de klok in gemaakt, beginnend en eindigend in Bilbao.
Daar zijn we naar toe gevlogen en vervolgens zijn we met een huurauto langs hotels getrokken. Een paar hotels hadden we al van te voren geboekt, maar een aantal hebben we ook ter plaatse uitgezocht.

Dit keer had Carin geen zin om een echt, volledig reisverslag te maken. Het is vooral een verzameling aantekeningen die ze (toch) heeft gemaakt, met enkele 'columns' er tussen door!

Veel lees- en kijkplezier, verwonder je over dit mooie gebied, en stuur ons eens een reactie wat je van dit reisverslag vindt of als je nog vragen hebt!

Groeten van Wouter en Carin van de Weerd